dijous, 25 d’abril del 2013

GUIÓ PEL DOCUMENTAL


 Ens vam reunir totes les components del grup de treball per planificar i elaborar un guió del documental que hem de posar en marxa. Per a dur-ho a terme, hem seguit unes pautes i  ha quedat de la següent manera:

Temporalització: 

Data
Tasques
27/03
Primeres idees
17/04
Elaboració i planificació del documental
22/04
Entrega d’autorització de dret d’imatge a les famílies.
25, 26, 29/ 04
Filmació del documental
08/05
videomuntatge
16 o 23/05
Exposició del documental

Tema i protagonistes:

El tema és la visió dels infants sobre el joc.
Els protagonistes són un  petit grup d'infants de 2-3 anys de dues escoletes diferents. Aquests seran: Alejandro, Elsa, Daniela, Núria (Pau i David), Álvaro, Erika, Marc, Laia (Víctor).
Finalitat i objectius i justificació:
La finalitat d'aquest documental és enregistrar la importància del joc des dels ulls dels infants.

Objectius:

Enregistrar les converses i moments de joc de l'infant.
Adonar-se de la importància del joc que tenen els infants.
Seleccionar moments de joc dels infants.
La justificació d'aquest és que sabem la base teòrica de la importància del joc dels i per als infants, però volem saber quina és la seva visió.

Nombre de filmacions i quan les farem:

El nombre exacte de filmacions necessàries no ho tenim massa clar, ja que ho haurem de fer en un parell de vegades, el que sí tenim clar és que farem les gravacions dins l'escoleta, el temps del pati o algun moment que poguem agafar-los per poder conversar amb ells sobre el joc.

Imatges que volem mostrar i per què:

Nosaltres estam interessades en mostrar imatges de joc (de qualsevol tipus) i converses que es puguin donar entre dos infants i/o amb l'adult sobre aquest, ja que consideram que és la manera més adient i atractiva d'arribar al tema que ens interessa.

Destinataris i temps de durada del documental:

Aquest documental està destinat  principalment a mestres i futurs mestres, i a  totes aquelles persones que els hi pugui interessar el tema.
El temps de durada serà d'uns 20 minuts aproximadament.

Recursos materials:

·         2 Càmeres fotogràfiques o de filmar.
·         fulls d'autorització
·         Ordinadors per a realitzar el muntatge.

Les competències que he treballat amb aquesta entrada és la 2.5, ja que nosaltres ens varem plantejar alguns dubtes sobre la realització del guió, i varen ser resolts. 

dijous, 18 d’abril del 2013

IDEES MES RELLEVANTS DE L'ESPAI - TEMPS A L'ESCOLETA

Importància de cubrir les necessitats bàsiques dels infants, menjar , dormir, higiene... encara molt més a les aules de 0-1 anys i sobre tot respectar els ritmes dels infants, ja que cada un té un ritme diferent. I com varem poder observar a l'horari de l'altre dia no es tenia molt en compte le necessitats.

Importància de realitzar activitats entre rutina i rutina, amb una gran verietat, com son els projectes, experimentació, exploració, psicomotricitat... ja que els infants es cansen de jugar molt de temps amb una mateixa activitat.
Un altre punt a destecar es l'esspai i la decoració, ja que tenes un valor important que determina la identitat del grup i dels individus que el formen. també s'ha de saber que es vol penjar a les pareds, per aquí es penja, quin temps es penja...


         Les comptències treballdes son: 3.2 Aporta reflexions en quant a l’organització del centre: distribució del temps i de l’espai, dinàmiques de treball, coordinació entre professorat, relació amb les famílies i amb el context proper; i contrasta aquestes reflexions amb evidències

dimarts, 9 d’abril del 2013

Cas creences


Aquí tenim un cas semblant al de na Susana,que pot ser real com fictici, i reflexiona’m i valora’m l’actuació de la mestre  les seves creences i els seus referents teòrics.

Maria, és tutora d’aula de 18 mesos, i es l’hora de l’entra a l’escoleta i acollir els infants que anaven arribant, mentres els nen que ja eren a l’escola i esperaven als altres companys sempre els treia algunes joguines perquè estiguessin entretenguts.
Una vegada tots els infants ja havien arribat a la classe els deia que era l’hora de recollir perquè era  l’hora del Bon Dia. Els costa molt recollir i na Maria es va posar a cridar fort perquè recullin les joguines i que sinó no podrien fer el Bon Dia.
No li feien cas i sense haver acabat de recollir varen començar a treure els coixins per realitzar el Bon Dia.
La que va acabar recollint les joguines va ser na Maria.

De forma conjunta amb la meva companya hem fet la següent reflexió:

Creiem que la seva creença és que com més fort es crida els infants presten més atenció. I varem arribar a la conclusió que aquesta no es la millor manera perquè els infants et prestin més atenció.
Els referents teòrics de la mestre es l’ importància de la rutines, com recollir les joguines i realitzar el Bon Dia i que la classe estigui amb ordre, tot al seu lloc.

Seguidament ens varem plantejar  una sèrie de preguntes:

Per què actua d’aquesta manera?
Cridar,és la millor manera?
Si es crida, escolten més els infants?
Si crida,es du a terme l’objectiu que  es tenia fitxat?
De quina manera es podria fer recollir les joguines sense cridar?
Com es pot fer entendre als infants que han de recollir les joguines abans de fer el Bon Dia?

Aquestes son les competències que treballam; 2.2 Identifica les pròpies creences i concepcions; contrasta les creences personals amb les pràctiques i activitats que observa al centre, 2.7 Reflexiona sobre els seus errors i cerca maneres de millorar en la seva actuació professional

Grup: Marina Noguera, Xisca Serra, Marga Xamena, Kika Ripoll i Sonia Sebastián.

Tema documental: La visió dels infants sobre el joc.

EL documental es farà a través d’una entrevista a infants de 2-3 anys, en la qual es traurà la importància del joc per els infants a través de la seva perspectiva.

Aquestes són alguns exemples de preguntes que farem a l’entrevista: 

-          A que t’agrada jugar? Per què?

-          A que jugues a l’escoleta? Amb qui?

-          A que jugues a casa teva ? Amb qui?

-          On t’agrada jugar més?

-          T’agrada jugar tot sol?

Hi ha preguntes que es faran a un sol infant , i d’altres a més d’un, i d’aquesta manera establir un diàleg entre ells.
Durant la filmació intercalarem moments de joc d’aquests infants.

Considerem que treballem la competència 2.3. (ja que nosaltres sabem la base teòrica sobre el joc i volem aprendre la pràctica a traves de la visió dels infants.)